Melle maakt werk van ‘Trage Wegen’

Op 5 mei 2013

Het College van Burgemeester en Schepenen  besloot in januari 2012 akkoord te gaan met de opmaak van een tragewegenplan door het Regionaal Landschap Schelde-Durme.

De N-VA was al lang vragende partij voor de opmaak van een dergelijk plan. Raadslid Freddy Van de Putte stelde daarover als eerste vragen in de gemeenteraad.

Er gebeurde dan een oproep naar vrijwilligers toe om in kaart te brengen wat er in Melle nog bestaat aan buurtwegen die grotendeels of uitsluitend gebruikt worden door niet-gemotoriseerd verkeer, aan jaagpaden, voetwegen en kerkwegels. Op basis daarvan werd een plan opgemaakt met welke trage wegen nog bestaan, welke trage wegen in een beter onderhoud dienen voorzien te worden, en welke trage wegen eventueel opnieuw kunnen opgesteld worden. Deze adviesnota, met bijhorende wenselijkheidskaarten,  werd aan de gemeenteraad van april 2013 voorgelegd. De adviesnota werd in de gemeenteraad door alle partijen, op Open-VLD na, goedgekeurd.  Open-VLD stelde zelfs onomwonden dat ze het niet nodig vonden daar voor geld uit te geven. Onbegrijpelijk zouden we zeggen.

Het is nu verder de taak van het College van Burgemeester en Schepenen een prioriteitslijst op te maken van welke wegen ze wenst te herstellen en/of te verbeteren.

We kijken er alvast benieuwd naar uit.  Omdat Melle nu een tragewegenplan heeft kan men ook een beroep doen op provinciale subsidies nl 60% subsidie voor de aanmaak van naambordjes en tragewegenkaarten en 40%subsidie voor inrichtingswerken aan trage wegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is