Oppositiepartijen Open VLD en sp.a tegen werkgroep verkeer

Op 20 februari 2014

Vorige maand besliste de gemeenteraad om de adviescommissie voor verkeer om te vormen naar een werkgroep verkeer. In de commissie konden enkel maar gemeenteraadsleden zetelen. Nu kunnen de politieke fracties echter ook experts, ervaringsdeskundigen of geëngageerde burgers aanstellen om te zetelen in de werkgroep. De werkgroep is ook niet gebonden aan enkel de punten die op de gemeenteraad moeten besproken worden. Het kan allerhande problemen inzake verkeer en mobiliteit bespreken. “Hierdoor wordt de werkgroep eigenlijk meer opengetrokken, zowel qua thema’s én leden”, zegt gemeenteraadslid en voormalig lid adviescommissie verkeer Isabelle Poelman (N-VA).

De oppositiepartijen waren het hoegenaamd niet eens met deze omvorming. Schepen Frank De Vis (N-VA): “De redenering van de oppositie om tegen te stemmen raakt kant noch wal. Ze zijn zgn. tegen de omvorming omdat de afvaardiging in de werkgroep nog steeds gebeurt via de politieke fracties. Maar dit is toch zeker al een verbetering ten opzichte van de voorgaande situatie, waarbij enkel gemeenteraadsleden konden zetelen? Het staat elke politieke fractie trouwens vrij om aan te stellen wie men wil. Men kan dus perfect een expert afvaardigen die geen welbepaalde politieke kleur heeft.” “Voor de adviescommissie kreeg men wel een zitpenning, bij de werkgroep niet meer. Misschien vandaar de tegenkanting?”, voegt schepen Erwin Van Heesvelde (N-VA) nog toe.

Intussen legden open VLD en sp.a klacht neer bij de provinciegouverneur om de omvorming naar werkgroep tegen te gaan. De werkgroep werd desalniettemin ingevuld op de afgelopen gemeenteraad. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is