Interview met Chris Dauw, kersvers voorzitter N-VA Melle

Op 20 mei 2016
Chris Dauw copyright Wouter de Moor

25 februari was een belangrijke dag voor N-VA Melle. Er werd niet alleen een nieuw bestuur gekozen, maar ook een nieuwe voorzitter.

Dag Chris, stel jezelf even voor?
Ik ben Chris en woon in de Wautersdreef in Melle Vogelhoek. Mijn professionele carrière begint als assistent financiële economie aan de Gentse Universiteit. Daarna ben ik verder in de financiële sector gerold: op de studiedienst bij een grote bank, als bankcontroleur, bestuurder bij banken en tot onlangs de federale kredietbemiddelaar. Daarnaast ben ik voorzitter van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond en was ik ook vijfentwintig jaar lector aan de Universiteit van Namen.

Dit is alvast een mooi professioneel parcours, maar ken je ook iets van politiek?
In de Melse politiek ben ik inderdaad niet echt gekend, maar ik heb redelijk wat gezond verstand en kan me helemaal vinden in de standpunten van de N-VA. Bovendien heb ik een frisse Vlaamse reflex.

Waar moet N-VA Melle volgens jou voluit voor gaan?
Ik plaats vijf thema’s voorop. Zo hecht ik veel belang aan de kracht van de onderneming. We moeten ook zorgen voor een aangename én veilige gemeente met een mobiliteitsbenadering waarin voetgangers, fietsers en auto’s met respect voor elkaar bewegen. Ook pleit ik voor een spaarzame gemeente en vanzelfsprekend moeten we voortbouwen op wat we de jongste jaren al realiseerden. En bovenal: Melle is een toffe gemeente en moet dat ook blijven!

Bedankt Chris en veel succes!

Foto: copyright Wouter de Moor

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is