Minister Demir investeert in extra groen dichtbij de mensen in Melle

Op 6 december 2020

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal gemerkt hoe sterk de nood is naar voldoende natuur en bos om in te onthaasten, te wandelen, te sporten. Natuur dichtbij de mensen heeft dan ook een positief effect op het mentale welzijn. N-VA Melle is dan ook zeer blij dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir 150.000 investeert in natuurprojecten in onze gemeente. Concreet ondersteunt ze het Elsdriespark.

Meermaals per jaar lanceert Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir via Natuur en Bos projectoproepen waarmee ze investeert in meer natuur dichtbij de mensen. De steun van 1.462.560,47 euro die ze vandaag toewijst aan 20 projecten, waarvan ook in onze gemeente, focust op natuuroplossingen die niet alleen zorgen voor meer groen, maar ook duidelijke maatschappelijke noden opvangen.

“Tijdens corona hebben we allemaal zelf ervaren dat groene omgevingen leiden tot minder piekeren, minder stress en meer positieve emoties. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van groen ook voor goesting in beweging. Met deze projecten focussen we onze investeringen niet alleen op onze ambitie om minder verharding te hebben en meer groen. We richten ons ook bewust op groepen zoals dementerenden, hulpbehoevenden of mensen met psychiatrische of gedragsstoornissen om een win-winsituatie te bekomen voor de ganse gemeenschap. We investeren ook in zij die het moeilijker hebben. Daarnaast komen ook natuurprojecten in dichtbewoonde kernen aan bod”, zegt Demir.

Schepenen Frank De Vis en Erwin Van Heesvelde van N-VA Melle reageren tevreden: “Onze inwoners hebben nood aan meer groen en we zijn dan ook blij dat onze N-VA minister vanuit Brussel onze gemeente niet uit het oog verliest.”

Het Elsdriespark is deel van de grotere site waar de nieuwe gemeenteschool momenteel wordt opgetrokken. Het Elsdriespark wordt een openbaar park  en zal 1,4 hectare groot zijn. Het wordt een ontmoetingsplaats met speelse elementen, picknick- en speelweides, inheemse bomen en een avontuurlijk speelbos.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is