Vele kleintjes maken één groot

Op 3 februari 2016, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting
Anne Dalemans

Lokale besturen willen zuinig omspringen met de gemeentelijke gelden. Ook kleine aanpassingen kunnen hiertoe bijdragen. Een doorlichting van de verzekeringsportefeuille kan al snel een besparing opleveren, zo bleek uit een vraag van raadslid Anne Dalemans.

Gemeenteraadslid Anne Dalemans: "Je mag er niet altijd van uitgaan dat je van de huidige leverancier automatisch altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Vandaar mijn vraag om de huidige verzekeringsportefeuille van de gemeente en het OCMW door te lichten.”

Anne: “De doorlichting heeft geleid tot een besparing van 6,5% op de gemeentelijke verzekeringsportefeuille. Op de verzekeringsportefeuille van het OCMW kon zelf ruim 10% worden bespaard. Ook het voorstel tot deelname aan het “relighting project” van Eandis, waarbij de gemeente de mogelijkheid geboden werd het elektriciteitsverbruik van de gemeentelijke diensten te laten doorlichten, leidde tot een positief resultaat. Mits de nodige aanpassingen is er voor het gemeentehuis een besparing van 86%, een reductie van de CO2 uitstoot van 81 % en dit met een terugverdientijd van 12 jaar. Voor de sporthallen is de terugverdientijd 7 jaar,  de besparing 48% en de reductie van de CO2 uitstoot 44%.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is