Anne Dalemans

Gemeenteraadslid

Veiligheid en zorg, in een financieel gezonde gemeente.


Waar ik voor wil zorgen

  • Veiligheid: een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft en waar we blijvend sterk willen op inzetten (*criminaliteit, overlast maar ook verkeersveiligheid).
  • Zorg: de vorige generaties zorgden voor onze huidige welvaart. We willen hen een zorgeloze, maar vooral liefdevolle oude dag geven. Ouderen uit het isolement halen, mantelzorgers ondersteunen, daar zetten we op in. Mindervaliden betrekken we optimaal in de samenleving. Dierenwelzijn mag niet ontbreken.
  • Financieel: we zorgen voor efficiëntie en beheren de budgetten als een goede huisvader.

Verder

  • Mobiliteit: een uitdaging waar we duurzaam en met inspraak van de burgers verder aan de slag mee willen gaan om Melle voor iedereen mobieler te maken. Voetgangers, fietsers, auto’s iedereen verdient respect in de samenleving, samen kunnen we hieraan werken.
  • Communiceren (ook digitaal): kort en duidelijk laten weten waar het op staat in de taal van de burger, maar ook luisteren. Wie digitaal niet mee is krijgt hulp of een alternatief aangeboden.
  • Cultuur: verrijkt onze samenleving en verbindt mensen met elkaar.
  • Huisvuilverwerking en energie: anders leren omgaan met afval en energie, een realistische aanpak voor de toekomst.
  • Ondernemers: blijvend stimuleren, zij zijn de motor van onze samenleving.
  • Jeugd: jongeren betrekken, verder inspraak geven en stimuleren in intiatieven die zij willen nemen. Zij zijn onze toekomst.

Wie ik ben

De tijd vliegt:  ik woon ondertussen al bijna 20 jaar in Melle, een prachtige gemeente waar ik dolgraag leef. Ik groeide op in een warm nest van zelfstandigen als oudste van 3 kinderen en studeerde af als dierenarts. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en word binnenkort trotse oma van een tweeling. Mijn leven kende ook zijn tegenslagen, sinds 2 jaar ben ik weduwe.

Beroepshalve werkte ik 5 jaar in een eigen praktijk, nadien woonde en werkte ik 5 jaar in het buitenland en 24 jaar in een Benelux functie voor een internationaal farmaceutisch bedrijf. Zes jaar geleden werd ik voor het eerst verkozen en zo kreeg ik de smaak te pakken. Ondertussen vul ik, naast de politiek, mijn tijd in als mantelzorger, vrijwilligerswerk, ben ik actief in beroepsbranches en volg ik  diverse opleidingen. Mijn ervaring, eerst in een zelfstandige praktijk en nadien in het bedrijfsleven, wil ik graag inzetten voor onze gemeente. Ik wil graag iets terug doen voor de maatschappij.

Verder hou ik van de natuur, fietsen en wandelen, dieren en alle mensen.

Mijn engagement? Er blijvend voor zorgen dat alle Mellenaren zich thuis voelen en mensen met elkaar verbinden in een warme gemeente waar het goed is om leven.