Frank De Vis

Schepen
  • Schepen van Welzijn, Sport en Woonbeleid (ruimtelijke ordening)

Zorgen dat we van het Melle van morgen, een goéde morgen maken!

Waar ik voor wil zorgen

  • Een verdere uitvoering van het Masterplan Sport- en Recreatiepark Kouterslag met de aanleg van een parking (voor 175 auto’s), plaatsing van voldoende overdekte fietsstallingen dichtbij de sportaccommodaties en de aanleg van een bijkomend natuurgrasveld voor voetbal naast het bestaande kunstgrasveld.
  • Er samen met de scholen voor zorgen dat hun sportinfrastructuur naschools gebruikt kan worden door alle Melse sportclubs.
  • Aandacht voor de Mellenaren die op een recreatieve en niet-georganiseerde manier aan sport willen doen. Voor hen voorzien we een Finse piste, mini-golf, beachvolleyterrein, outdoor-fitness, een vrij toegankelijk sportterrein en een omheind multi-sportterrein. 

Wie ik ben

Ik woon al in Melle, sinds ik het daglicht zag in een gezin van 10 kinderen. Mijn schooljaren bracht ik door op het college van de Paters Jozefieten in Melle en daarna studeerde ik kinesitherapie in Gent. In mijn jeugdjaren was ik 15 jaar actief in Chiro Melle. Na mijn studies bouwde ik mijn kinépraktijk uit in onze gemeente in combinatie met een carrière in de sport. Zo vergezelde ik meer dan 23 jaar lang als kinesitherapeut onze nationale ploeg atletiek op internationale wedstrijden, kampioenschappen en olympische spelen.

Ik ben vader van 4 kinderen, waarvan 2 plus-kinderen en grootvader van (tot nog toe) vier kleinkinderen.

De politieke Vlaams-nationale microbe kreeg ik van thuis uit mee en sinds 2000 ben ik in Melle politiek actief. Eerst als OCMW-raadslid, vervolgens als gemeenteraadslid en sinds 2006 als schepen van Sport, cultuur en ruimtelijke ordening.